Cheesecake raw de portocale

Aceasta este inca o prajitura minunata si aromata, asa cum sunt dulciurile raw vegan. Reteta este luata de pe un blog senzational, cu niste fotografii minunate. Nu ezitati sa incercati aceasta reteta.

Ingrediente: 1 cana migdale hidratate de seara pana dimineata, 5 curmale, 1 cana caju hidratat de seara pana dimineata, 2 portocale micute, 3 linguri de miere sau sirop de agave, 2 linguri unt de cocos (ar merge chiar mai mult, dar eu am ramas fara).

Reteta initiala continea cacao in blat, crema facuta din 2 cani si jumatate de caju, mai mult unt de cocos sau unt de cacao si un sos de ciocolata. Eu l-am facut din ingredientele precizate mai sus si nu a fost rau deloc. Mai mult caju, inseamna mai multa crema si deci inaltime mai mare a prajiturii. Voi faceti cum vreti! Pentru blat am mixat in robot migdalele hidratate impreuna cu curmalele. Curmale puneti cate vreti, trebuie sa rezulte o compozitie lipicioasa. Puteti sa adaugati si miere, dar nu cred ca e cazul, caci va fi foarte dulce. Intr-o forma de tort cu diametrul de 22cm se pune niste folie alimentara. Se preseaza compozitia de migdale cu curmale cat mai uniform. Se da la frigider cat preparam crema. Se pune in robot caju-ul hidratat, mierea, untul de cocos, zeama si coaja de la portocale. Stiti voi ca in prealabil portocalele trebuie spalate bine si curatate cu o solutie speciala sau cu o combinatie de apa, sare si otet pentru a indeparta macar o parte din chimicalele continute de coaja. Scoatem forma din frigider, asezam crema deasupra si punem iar la frigider. Deoarece eu nu am avut prea mult unt de cocos, crema a fost relativ moale, dar foarte gustoasa si si-a pastrat bine forma. Eu ma declar incantata de el!

Adauga un comentariu

Comentarii

  • Nu sunt comentarii

Informaţii în completare