Budinca de tapioca cu sos de afine

Este un desert delicios, sanatos, fara gluten care satisface gusturile tuturor. Tapioca este cam fara gust si prin urmare merge la fix cu aroma de cocos si portocale.

Ingrediente: 80g perle de tapioca, 400ml lapte de cocos, 400ml apa, 2 linguri fulgi de cocos, 1 lingura coaja de portocala confiata, 2-3 linguri miere, 200g afine (eu am avut congelate), 50ml suc de portocale, 1 lingura miere.

Am pus laptele de cocos si apa intr-un vas si le-am amestecat bine. De data asta nu am facut eu laptele, ci am folosit o conserva cumparata. Am pus oala pe foc si am adaugat si perlele de tapoica. Am amestecat continuu ca sa nu se lipeasca. Pe la mijlocul fierberii am adaugat fulgii de cocos si coaja de portocala. Cand perlele au fost fierte si tot lichidul inghitit, am stins focul. Cand compozitia s-a mai racit, adaugam mierea si amestecam vartos. Trebuie sa punem mierea cand budinca are sub 70 grade ca sa ocolim compusii toxici pe care se presupune ca-i dezvolta mierea la peste 70 grade.

Pentru sosul de afine punem la fiert afinele in suc de portocale la foc mic amestecand din cand in cand. Cand s-au fiert si lichidul s-a mai evaporat se stinge focul. Lasam la racorit si adaugam miere dupa gust. Este aromat si delicios.

Adauga un comentariu

Comentarii

  • Nu sunt comentarii

Informaţii în completare