Budinca de hrisca cu nuci

  • Imprimare

Zilele trecute am vazut intr-un magazin fulgi de hrisca. Si cum atunci cand am gustat prima data hrisca mi-am zis ca ar merge bine intr-un „dulce”, acum m-am pus pe treaba si iata ce am mesterit:

Ingrediente: 250g fulgi hrisca, 1 litru apa, 2 linguri carob, 100g nuci, miere (optional), vanilie naturala (optional).

Am pus apa la fiert intr-un vas si am turnat fulgii de hrisca „in ploaie”. Am amestecat bine pana ce au fost fierti. Am stins focul si am adaugat carobul. Am omogenizat bine. Miezul de nuca l-am maruntit si l-am pus si pe el. Va puteti opri aici sau puteti sa adaugati vanilie naturala. Daca doriti un gust mai dulce, asteptati pana ce budinca s-a mai racorit si adaugati miere dupa gust si amestecati bine. Ideea este ca preparatul sa fie cald, dar sa aiba mai putin de 70 grade, temperatura peste care se spune ca mierea produce niste compusi toxici. 

Adauga un comentariu

Comentarii

  • Nu sunt comentarii