Tort de morcovi cu crema de branza

  • Imprimare

Dupa ce am descoperit cat de bune sunt prajiturile cu/din morcovi, am cautat mai multe retete cu acest ingredient minunat. Am descoperit aici aceasta reteta care a iesit dementiala. Sigur o sa devina una din retetele obisnuite ale casei.

Ingrediente: 5 morcovi medii, 250g faina alba, 2 lingurite bicarbonat de sodiu, 2 lingurite scortisoara, ½ lingurita nucsoara, 1 lingurita pudra ghimbir, 150g zahar brut, 100g melasa, 175ml ulei de rapita, 4 oua, 200g nuca, 50g stafide, 3 cutii de 125g branza Philadelphia, 200g unt, 200g zahar pudra.

Intr-un castron incapator amestecam uleiul cu zaharul si melasa. Punem ouale unul cate unul si omogenizam. Adaugam apoi faina care in prealalbil a fost amestecata cu bicarbonatul si condimentele. La sfarsit se pun morcovii curatati si dati pe razatoarea mica, nucile taiate marunt si stafidele. Se amesteca bine. Intr-o forma de tort cu diametrul de 27cm am pus hartie de copt si am turnat aluatul. Am pus in cuptorul preincins la temperatura de 180 grade. Am copt pana cand a trecut testul scobitorii. Am lasat sa se raceasca si am gonit „pradatorii” care-i dadeau ocol si nu mai aveau rabdare. Cand s-a racit, am pregatit o crema mixand bine cele 3 cutii de branza, untul la temperatura camerei si zaharul pudra. Iese o crema dulce-acrisoara al carei gust este bestial in compania blatului cu morcovi. Am taiat blatul in doua, am umplut cu crema, apoi am ornat tortul cu crema ramasa. A fost delicios si s-a evaporat rapid.

Adauga un comentariu

Comentarii

  • Nu sunt comentarii