Chec cu mere umplute cu prune si nuca

Este o prajitura deliciosa care pentru mine are combinatia perfecta de mere, scortisoara, prune deshidratate si nuci. Este aromata, minunata, dar nu arata prea grozav in pozele mele.

Ingrediente: 5 mere mici sau cate incap in forma de chec, 5-10 prune deshidratate, 100g miez nuca, scortisoara, 50g unt, 2 oua, 150g faina, ½ plic praf de copt, 150g zahar.

Se unge tava de chec cu unt. Merele se curata de coaja si apoi asa intregi se curata de cotor. Se scoate si o parte din pulpa marului pentru a face loc umpluturii. Se  presara marul cu scortisoara si putin zahar pe interior, se umplu apoi cu prune si miez de nuca. Evident puteti folosi si altceva. Merg migdale, alte fructe deshidratate sau o combinatie cu martipan asa cum era reteta din care m-am inspirat eu. Se pune forma la cuptor, la foc moderat (180grade/gaz 5) si se lasa 15 minute cat pregatim aluatul. Se bat ouale cu zaharul 5 minute. Adaugam apoi untul topit si racit si faina amestecata cu praful de copt. Omogenizam bine. Taiem marunt pulpa de mar pe care am scos-o ca sa facem loc umpluturii si o punem in aluat. Amestecam si turnam aluatul peste merele coapte din cuptor. Continuam coacerea pentru inca jumatate de ora. Rezulta un deliciu.

Adauga un comentariu

Comentarii

  • Nu sunt comentarii

Informaţii în completare