Inimioare din mousse de caramel

  • Imprimare

E o reteta luata de pe un forum. Am vrut sa o testez ca sa vad cum iese ca sa o folosesc la tort. Nestiind in ce forma sa o pun, am folosit forma de silicon cu inimioare. Sunt deliciose, iar daca le mancati alaturi de niste felii de banane sunt o minune.

Ingrediente: 4 galbenusuri, 100g zahar pudra, 200g zahar tos, 200ml frisca lichida, unt cat o nuca, un plic de gelatina(10gr).

Gelatina se pune la hidratat cu 60 ml apa. Galbenusurile cu zaharul pudra se pun la bain marie si se mixeaza pana se ingroasa.  Zaharul tos se caramelizeaza. Se da la o parte de pe foc  si se adauga untul si apa amestecand bine. Caramelul face putini bolbocei, dar nu va speriati ca nu stropeste daca adaugati intai untul. Se lasa deoparte caramelul. Se adauga gelatina in compozitia de galbenus care e deja putin racorita. Se toarna caramelul peste crema de galbenusuri, amestecand foarte bine. Se bate frisca nu foarte tare si se adauga compozitiei de mai sus. Eu nu folosesc frisca lichida, ci smantana 32% grasime diluata cu putin lapte si indulcita cu zahar pudra. Mousse-ul astfel obtinut l-am pus in forma de silicon si l-am bagat la congelator.

Adauga un comentariu

Comentarii

  • Nu sunt comentarii