Briose cu prune si ricotta

  • Imprimare

Din seria „ce briose mai facem azi?” va prezint o reteta delicioasa, plina de fructe, inspirata de aici.

Ingrediente: 250g ricotta sau branza dulce, 4 oua, 160 ml lapte, 150g unt, 500g faina, 250g zahar, 1 plic praf de copt, esenta de rom, prune din belsug.

Se topeste si se raceste untul. Se mixeaza cele 4 oua cu laptele si untul topit si esenta de rom. In alt bol amestecam ingredientele solide: zaharul, faina, praful de copt. Se amesteca solidele cu lichidele, se omogenizeaza bine si se amesteca si cu branzica. Trecem la prune: se spala, se scot samburii si se taie bucati mai mici. Daca sunt bine coapte si zemoase trebuie pudrate cu faina. Dupa ce le-am pregatit, le amestecam in compozitie. Asa cum se vede si din poze, eu am pus cat de multe prune am putut. Punem in formele pregatite compozitie si dam la cuptor pentru 20 minute. Evident cuptorul trebuie preincins la 180 grade/gaz 4. Cand sunt gata si s-au racit se pot pudra cu zahar. Eu le-am lasat asa.

Adauga un comentariu

Comentarii

  • Nu sunt comentarii