Briose cu ricotta si mure

Aceasta reteta este delicioasa, usor de facut si e o metoda sa faci niste mici mofturosi sa manance mure. Multumesc pentru inspiratie Laurei Adamache.

Ingrediente: 250g faina, 120g zahar, 70g unt, 200g branza dulce sau ricotta, 80g lapte, 2 oua, ½ plic praf de copt, esenta vanilie, 100g mure.

Untul se topeste si se lasa la racit. Se pun intr-un castron laptele, vanilia, oul si untul topit si racit. In alt vas se amesteca faina, zaharul si praful de copt. Se adauga solidele peste lichide si se omogenizeaza bine. Se pune si branza dulce bine scursa si se obtine un aluat omogen. Se amesteca si murele in compozitie. Eu am avut proaspete, dar daca le aveti congelate, nu-i nevoie sa le decongelati, folositi-le direct congelate. Murele mele au fost destul de mari si nu s-au „asezat” foarte bine in compozitie. Se pune compozitia in formele de briose. Se umplu formele cam 2/3 si se dau la foc mediu 180 grade/gaz 4 in cuptorul preincalzit pentru 25-30 minute. Se face testul cu scobitoarea. Cand s-au racit, eu le-am pus un pic de frisca si floricele din pasta de zahar.

Adauga un comentariu

Comentarii

  • Nu sunt comentarii

Informaţii în completare