Aperitive - Ovolactovegetariene

Humus raw de dovlecei

 

In perioada verii te incingi numai gandindu-te la aprinsul aragazului. Cum pietele sunt pline de legume autohtone gustoase si speram noi mai sanatoase decat cele importate, sa profitam de ele si sa incercam sa mancam cat mai mult crud. Iata o reteta care merita incercata!

Guacamole clasic

 

Avocado este nou-venit in meniul nostru, motiv pentru care multa lume il ocoleste. Puteti citi aici un articol despre minunatele sale proprietati. Una din retetele clasice de preparare este guacamole. Exista evident multe variante, ca la orice reteta consacrata, dar eu asa am preparat-o:

Humus de naut cu spanac crud

 

O modalitate foarte buna prin care puteti introduce spanacul crud in meniul vostru este intr-un humus de naut. Ce poate fi mai bun decat un humus de naut cu spanac servit cu paine integrala langa o salata de patrunjel cu rosii?

Briose cu orez si legume

 

De ceva vreme statea parasita in congelator o punga de orez cu legume mexicane. Si pentru ca tot nu-mi venea sa o gatesc conform instructiunilor de pe pachet, m-am gandit sa o transform intr-o gustare. A avut mare succes, mai ales la „publicul” foarte mic din casa!

Humus de naut cu dovlecel crud

 

Humusul este una din mancarurile mele favorite, motiv pentru care am experimentat numeroase variante. Una dintre variantele cele mai light, de vara este aceasta in care am adaugat dovlecel crud. Incercati-o si voi!

Branza din seminte de floarea soarelui

 

Denumirea corecta si completa ar fi „branza raw din seminte de floarea soarelui cu cepsoara si masline kalamata”. Daca aveti nelamuriri cu privire la „cepsoara”, ma refer la acele ghivece care se vand prin hipermarketuri cu frunze ca de ceapa verde. Pe ele scrie chives. Branzica a iesit gustoasa, putin cam sarata deoarece am pus si sare in conditiile in care maslinele aveau deja destula.

Informaţii în completare