Aperitive sarate cu branza si ciuperci

  • Imprimare

 

Sunt delicioase mai ales daca folositi o branza "cu personalitate" (capra sau oaie), caci gustul va fi mai pregnant. Desi pare un proces laborios, nu sunt asa greu de facut.

Ingrediente: 500g faina alba, 200g branza grasa, 1 plic drojdie uscata, 100g unt, 150 ml apa calduta, 1 cutie mica ciuperci, 1 lingurita boia, 1 ceapa marisoara, 1 lingurita busuioc uscat, 1 ou.

Tocam cat mai marunt ceapa si ciupercile si le punem la calit in putin ulei si/sau apa. Cand ceapa s-a inmuiat adaugam boiaua, busuiocul si eventual sare. Lasam la racit. Facem un amestec din faina, drojdie si branza rasa fin. Adaugam si ciupercile, untul topit si apa calduta. Amestecam intai cu lingura, apoi cu mana framantam un aluat pe care il lasam la dospit 1 ora intr-un loc caldut. Dupa ce a crescut, se rup bucati din aluat, se intind cu facaletul si se taie cu ce forme doriti. Le punem pe tava acoperita cu hartie de copt si le mai lasam un pic sa creasca (daca aveti timp si rabdare; eu nu am avut). Se ung cu un ou batut si se coc in cuptorul preincalzit la foc mediu pentru 20 minute. Sursa.

‚Äč

Adauga un comentariu

Comentarii

  • Nu sunt comentarii