Chiftele de linte cu ciuperci

Vreti niste chiftelute vegetale pe care si cei mai inraiti carnivori sa le manance cu placere? Incercati reteta asta. Eu am gasit-o pe un blog care-mi place mult. De atunci am facut-o de nenumarate ori. Mie imi plac alaturi de niste rosii si castraveti de gradina. Delicios!

Ingrediente: 1 cana de linte verde, 1 legatura ceapa verde, 1 cana ciuperci, 4 catei usturoi, 1 morcov, 1 lingura mustar, 1 legatura patrunjel, 1 ou, ½ cana pesmet.

Lintea am pus-o la fiert in supa de legume. Puteti sa o fierbeti si-n apa. Nu trebuie fiarta foarte tare, trebuie sa fie moale, dar nu sa se faca piure. Ciupercile le-am curatat si le-am taiat cubulete micute. Ceapa verde am taiat-o marunt. Intr-o tigaie neaderenta am pus ceapa si ciupercile la calit. Am adaugat putina apa pana ce au fost facute. Le-am lasat la racit. Morcovul l-al curatat si l-am ras marunt. Usturoiul se curata si se zdrobeste. Patrunjelul se spala si se toaca foarte marunt. Cand lintea si ciupercile s-au racit le punem in robot si ne jucam putin cu butonul „pulse” pana cand compozitia este maruntita, dar nu o pasta. Trebuie sa aiba consistenta carnii tocate. Se amesteca toate ingredientele intr-un castron. Se potriveste de sare si piper. Pesmetul necesar poate fi mai mult sau mai putin in functie de consistenta. Din pasta rezultata se modeleaza chiftelute care se pun in tava cu hartie de copt. Se dau la cuptor la foic mediu pana ce se rumenesc pe o parte. Se intorc cu o paleta, iar apoi se mai coc putin. Sunt deliciose simple, cu sos, cu salata, in sandwich.

Adauga un comentariu

Comentarii

  • Nu sunt comentarii

Informaţii în completare