Saratele cu chimen

Cati dintre noi nu ne amintim de copilarie gustand asa ceva? Sunt minunate, nu contin margarina sau untura. Nu sunt genul acela crocant, ci oarecum pufoase. Sa va spun cat de bun este chimenul pentru digestie? Stiti deja!

Ingrediente: 600g branza maturata si sarata (eu prefer una de oaie sau capra), 200g unt, 200g smantana, 2 oua, 800-900g faina 650, 2 pliculete praf de copt, chimen seminte.

Branza se rade marunt. Untul se topeste. Intr-un vas incapator se amesteca branza rasa, untul topit, smantana si oul batut lejer. Se amesteca bine. In alt vas se amesteca faina cu praful de copt. Se combina apoi cu amestecul de branza. Se face un aluat care se framanta 5-10 minute. Se pune la rece minim 1 ora. Se intinde foaie groasa de 1 cm, se unge cu ou batut si se presara chimen. Se taie dupa dorinta. De asemenea deasupra se poate presara sare, cascaval ras, mac.... orice va place. Daca intindeti foaia mai subtire o sa obtineri niste saratele ceva mai crocante. Sunt foarte gustoase! 

Adauga un comentariu

Comentarii

  • Nu sunt comentarii

Informaţii în completare