Briose cu spanac

Primavara aduce cu ea o groaza de verdeturi tentante. Anul asta am vrut sa incerc si varianta de briose. Am imprumutat reteta de aici si am pornit la treaba. Am adaugat si niste seminte de floarea soarelui pentru un contrast intre moliciunea spanacului fiert si textura crocanta a semintelor. Rezultatul? Minunat!

Ingrediente: 400g spanac frumos si proaspat, 1 cutie de ciuperci intregi, 4 oua, 130g cascaval, 1 legatura ceapa verde, 1 lingura de ulei, 1 mana de seminte de floarea soarelui crude.

Spanacul l-am curatat si l-am spalat foarte bine. L-am taiat in fasii subtiri. Ceapa verde am curatat-o si am spalat-o, apoi am tocat-o marunt. Intr-o tigaie antiaderenta am pus o lingura de ulei si am calit foarte putin ceapa. Am adaugat apoi din spanacul taiat. Pa masura ce o parte din spanac se inmuia, adaugam in continuare pana ce s-a tot spanacul era moale si bine omogenizat cu ceapa din tigaie. Ciupercile din cutie le-am spalat si le-am tocat. Dupa ce spanacul s-a racit bine am amestecat intr-un castron toate ingredientele: spanacul cu ceapa verde, ciupercile taiate, oul batut lejer cu telul, cascavalul ras si semintele. Se omogenizeaza si se pune in formele de briose. Ale mele sunt din silicon si nu trebuie unse. Le-am pus la cuptor la 180 de grade. Sunt delicioase! 

Adauga un comentariu

Comentarii

  • Nu sunt comentarii

Informaţii în completare