Briose fara gluten cu porumb

 

Aceste briose minunate s-au nascut prin transformarea unei retete ce m-a facut sa salivez de aici. Prin urmare am inlocuit faina de grau din reteta cu cantitati ceva mai mici de faina de naut si orez si am ajustat un pic cantitatile. Varianta calda a brioselor parca mi-a placut mai mult decat cea rece, iar data viitoare am sa folosesc cantitati egale de malai si faina de porumb pentru o consistenta mai fina. Ingredientele sunt masurate cu ajutorul cutiei goale de la porumb.

Ingrediente: 1 cutie de porumb medie (are aproximativ 350g), 1 cutie de malai (sau mai bine ½ cutie malai si ½ cutie faina de porumb), ¼ cutie faina de naut, ¼ cutie faina de orez integrala, 1 catel de usturoi, 1 legatura patrunjel, ¼ cutie ulei, 200g smantana 18% grasime, 1 lingurita bicarbonat de sodiu, 3 oua, 150g telemea de oaie.

Am desfacut cutia de porumb si am pus boabele la scurs intr-o strecuratoare. Cutia am curatat-o, am uscat-o si am folosit-o apoi la masurarea celorlalte ingrediente. Intr-un bol incapator am pus toate ingredientele, cu exceptia porumbului: malaiul, faina de naut, faina, orez, usturoiul zdrobit, patrunjelul tocat marunt, uleiul, smantana, bicarbonatul, cele 3 oua si telemeaua rasa marunt. Am amestecat bine pana s-a omogenizat compozitia si am adaugat boabele de porumb. Am turnat in formele mele de briose din silicon (deci nu a trebuit sa le ung) si am copt la 150 grade pana au trecut testul scobitorii. Cat sunt fierbinti merg bine cu putin unt sau branza grasa.

Adauga un comentariu

Comentarii

  • Nu sunt comentarii

Informaţii în completare