Humus raw de dovlecei

 

In perioada verii te incingi numai gandindu-te la aprinsul aragazului. Cum pietele sunt pline de legume autohtone gustoase si speram noi mai sanatoase decat cele importate, sa profitam de ele si sa incercam sa mancam cat mai mult crud. Iata o reteta care merita incercata!

Ingrediente: 2 dovlecei, 2 linguri tahini, 1 lingura ulei extravirgin de masline, zeama de lamaie.

Dovleceii se curata de coaja (daca nu cumva aveti un robot cu putere mare si marunteste bine si coaja) si de eventualele seminte prea mari. Se rad si apoi se storc (ceea ce eu nu am facut si mi-a iesit cam apos humusul). Se pun apoi in robot unde se adauga tahini, uleiul si zeama de lamaie. Se mixeaza bine pana se transforma intr-un deliciu cremos. Se potriveste gustul cu sare neiodata. Se consuma cu painica sau cu betisoare de legume...

Adauga un comentariu

Comentarii

  • Nu sunt comentarii

Informaţii în completare