Tofu de casa

 

De multa vreme vroiam sa incerc sa-mi fac tofu acasa, dar nu aveam o reteta protrivita. Aceasta varianta de tofu am descoperita pe un blog care mie imi place foarte mult. Asa cum sunt toate retetele Inei, a iesit grozava!

Ingrediente: 3 cani de soia bio, 3 lamai, 3 linguri sare roz de Hymalaia, 4 litri apa plata, condimente dupa gust (optional).

Am pus soia la inmuiat de seara pana dimineata. Am pus apoi in blender apa plata si boabe de soia pana ce a rezultat o pasta fina si fluida pe care am strecurat-o pentru a obtine laptele de soia. Acesta a fost apoi pus la fiert pentru 15 minute din momentul in care a inceput sa fiarba. Amestecati din cand in cand sa nu afume. Stingem focul si adaugam zeama de la lamai, lasam 10 minute si adaugam si sarea. Dupa fiecare operatiune amestecam bine. Lasam 5 minute si apoi punem branzica la scurs. Putem sa o lasam simpla sau sa o combinam cu diverse condimente. Eu am amestecat-o cu oregano, cimbru, busuioc si seminte de susan. Este delicioasa!

Adauga un comentariu

Comentarii

  • Nu sunt comentarii

Informaţii în completare