Aperitive - Ovolactovegetariene

Chiftele de linte cu ciuperci

Vreti niste chiftelute vegetale pe care si cei mai inraiti carnivori sa le manance cu placere? Incercati reteta asta. Eu am gasit-o pe un blog care-mi place mult. De atunci am facut-o de nenumarate ori. Mie imi plac alaturi de niste rosii si castraveti de gradina. Delicios!

Briose cu spanac

Primavara aduce cu ea o groaza de verdeturi tentante. Anul asta am vrut sa incerc si varianta de briose. Am imprumutat reteta de aici si am pornit la treaba. Am adaugat si niste seminte de floarea soarelui pentru un contrast intre moliciunea spanacului fiert si textura crocanta a semintelor. Rezultatul? Minunat!

Chiftele de dovlecei

Chiar daca imi place la nebunie sa gatesc, atunci cand vine vara nu prea am chef sa stau prea mult in apropierea aragazului. De aceea prefer sa pregatesc diverse preparate care pot fi consumate langa o salata. Chiftelutele de legume sau legumele pane sunt grozave.

Briose fara gluten cu porumb

 

Aceste briose minunate s-au nascut prin transformarea unei retete ce m-a facut sa salivez de aici. Prin urmare am inlocuit faina de grau din reteta cu cantitati ceva mai mici de faina de naut si orez si am ajustat un pic cantitatile. Varianta calda a brioselor parca mi-a placut mai mult decat cea rece, iar data viitoare am sa folosesc cantitati egale de malai si faina de porumb pentru o consistenta mai fina. Ingredientele sunt masurate cu ajutorul cutiei goale de la porumb.

Saratele cu chimen

Cati dintre noi nu ne amintim de copilarie gustand asa ceva? Sunt minunate, nu contin margarina sau untura. Nu sunt genul acela crocant, ci oarecum pufoase. Sa va spun cat de bun este chimenul pentru digestie? Stiti deja!

Pate de hrisca raw

 

Acest preparat s-a nascut intr-un mod cu totul neasteptat. Am vrut sa fierb niste hrisca si am zis sa o las putin la inmuiat. „Putinul” a fost de seara pana dimineata. Evident ca dupa aproape 12 ore nu a fost nevoie de fierbere deoarece hrisca era moale si buna.

Informaţii în completare