Bors de legume de toamna

 

Este un fel de mancare usor, foarte gustos si sanatos. Are continut caloric mic, continut de vitamine mare, este minunat pentru un pranz de toamna.

Ingrediente: 1 morcov, 1 sfecla rosie mica, 1 radacina telina mica cat o minge de tenis, 1 radacina patrunjel, 1 radacina pastarnac, 1 dovlecel, 1 ceapa, 2 cartofi potriviti, ¼ dintr-o varza mica, 500ml bors de buna calitate, 1 lingurita de cimbru uscat.

Morcovul, sfecla, telina, radacina de patrunjel si cea de pastarnac se curata si se rad pe razatoarea mare. Dovlecelul si cartofii se curata, se spala si se taie cubulete. Ceapa se curata si se taie marunt ca pentru ciorba. Varza se taie fideluta subtire. Intr-o oala se pune un litru si jumatate de apa si putina sare. Se adauga si legumele si se lasa la fiert. Atentie ca fierb relativ repede si nu trebuie sa se faca piure. Intr-un vas separat se pune la fiert borsul amestecat cu cimbrul. Dupa ce a dat cateva clocote se adauga peste restul legumelor si se potriveste de sare. Daca doriti puteti adauga la servire leustean si patrunjel proaspat tocate marunt.

Adauga un comentariu

Comentarii

  • Nu sunt comentarii

Informaţii în completare