Supa crema de praz cu cartofi noi

 

Aceasta reteta este absolut minunata. Supa este aromata, fina, gustoasa. Nici nu banuiti ce bunatate de supa iese din aceste ingrediente simple. Multumesc Taste Bazaar!

Ingrediente: 500 g cartofi noi, 700 g praz (eu am pus si parte verde), 3 fire ceapa verde, 2 fire usturoi verde, 50 g unt, 2 frunze dafin micute, 2 lingurite cimbru, 2 litri supa de legume sau apa,  200 g smantana 18%, 150 g lapte, sare dupa gust

Se spala bine prazul inclusiv printre frunze, se curata cartofii (sau puteti sa-i folositi cu coaja, mai ales daca aveti unii ecologici). Taiem prazul rondele, curatam si tocam ceapa verde si usturoiul verde. Eu fac supa intr-o oala de teflon si prin urmare tot in ea am pus untul la topit. Am calit foarte putin ceapa verde si usturoiul verde, am adaugat apoi si rondelele de praz. Am amestecat din cand in cand, pana s-a inmuiat putin prazul. Am adaugat cimbrul si mai lasat cateva secunde. Apoi am pus cartofii taiati cubulete si trei sferturi din supa de legume. Punem si foaia de dafin. Lasam sa fiarba foarte bine totul. Cand e gata, lasam un pic sa se raceasca, scoatem frunzele de dafin si apoi pasam legumele la robot pana obtinem o crema fina. Punem la loc in oala si adaugam smantana si laptele. Potrivim de sare. Consistenta supei poate fi modificata adaugand supa de legume. Eu am decorat-o cu un praf de cimbru, caci sunt indragostita de aceasta aroma.

Adauga un comentariu

Comentarii

  • Nu sunt comentarii

Informaţii în completare