Chiftele cu legume si menta

Ideea acestor chiftele a plecat de la o omleta turceasca cu dovlecei. Mi s-a parut absolut delicioasa combinatia de dovlecei cu patrunjel si menta, asa ca am aplicat-o pe niste chiftele de legume. Incercati aceasta reteta inainte de a spune ca nu va place. Menta nu se simte foarte puternic, doar potenteaza un pic aromele.

Ingrediente: 3 dovlecei medii, 1 cartof mediu, 1 morcov marisor, 1 legatura de patrunjel, 2-3 fire micute de menta, 1 ou, pesmet.

Dovleceii se rad cu tot cu coaja. Cartoful se curata si se rade fin. La fel si morcovul. Verdeata se spala si se taie cat mai marunt. Se amesteca toate intr-un bol. Se adauga oul batut si pesmet atat cat e nevoie pentru o buna consistenta. Se modeleaza chiftele care se pun la copt intr-o tava cu hartie speciala. Cand sunt rumene se intorc si se mai lasa inca 5 minute. Mie mi-au placut foarte mult, dar si restul familiei le-a apreciat. Menta le da un gust fresh potrivit pentru zilele caniculare.

Adauga un comentariu

Comentarii

  • Nu sunt comentarii

Informaţii în completare