Falafel la cuptor

 

Multa vreme am ocolit falafelul, dar cei de la Calif m-au convins sa-l incerc. A fost dragoste la prima degustare. A doua zi am facut si eu acasa, reteta ce presupune prajire. Tinand cont ca in lipsa clatitelor tigaia mea si-ar fi cerut demult ajutor de somaj caci eu nu prajesc nimic, evident ca am cautat si varianta de falafel la cuptor. E la fel de bun, iar eu sunt foarte multumita.

Ingredientecana boabe de naut, 1 lingurita bicarbonat de sodiu, 1 ceapa, 5 catei usturoi, 7 linguri seminte susan, 1legatura patrunjel, 1 lingurita coriandru macinat, 1 lingurita sare, ½ lingurita praf de copt, 25 ml ulei, ½ lingurita turmenic.

Nautul se pune la inmuiat in apa cu lingurita de bicarbonat minim 12 ore. Eu l-am lasat aproape 24 de ore. Dupa acest timp, se spala si se usuca bine cu un prosop de hartie. Nu trebuie sa aiba apa. Ceapa si usturoiul se toaca si apoi se pun la maruntit intr-un robot de bucatarie. Cand sunt aproape gata, se adauga si nautul. Se marunteste foarte bine. Adaugam si restul ingredientelor si maruntim iar. Iese un amestec care miroase foarte bine si care trebuie sa stea 30 minute la frigider. Dupa acest timp se formeaza chiftele care se pun in tava de la cuptor captusita cu hartie de copt. Se coace pana cand sunt frumos rumenite.

Adauga un comentariu

Comentarii

  • Nu sunt comentarii

Informaţii în completare