Rulouri cu nuci si curmale

 

Aceste rulouri sunt delicioase. Sunt facute dintr-o compozitie asemanatoare cozonacului, iar coacerea lor aduce in bucatarie toti membrii familiei. Evident ca o parte din ele nu au apucat sa se raceasca! Multumesc pentru idee!

Ingrediente400g faina alba, 15g drojdie proaspata, 75g zahar, 1 ou + 1 galbenus, 200ml lapte, 100g unt, 40ml ulei, 1 galbenus pentru uns deasupra, 200g curmale fara samburi, 50g nuca taiata, 100ml apa.

Intr-un vas incapator punem faina. In mijlocul ei punem un amestec de drojdie, 50 ml lapte caldut si o lingurita de zahar. Punem un praf de faina, amestecam si lasam maiaua la crescut 10 minute. Daca nu va simtiti confortabil sa faceti maiaua in mijlocul fainii, puteti sa o preparati intr-un castronel separat. Intre timp topim untul, batem lejer oul si galbenusul si incalzim usor laptele. Cand s-au scurs cele 10 minute adaugam peste maia oul, laptele caldut si untul topit si aproape rece. Se amesteca bine cu restul de faina si se framanta 10-15 minute. Se pune inapoi in vas si se lasa acoperit la crescut pana ce isi dubleaza volumul. Intre timp preparam umplutura. Taiem curmalele marunt si le punem intr-un vas cu apa. Le fierbem pana ce se omogenizeaza si se transforma intr-o pasta. Amestecam si nuca taiata bucatele. Cand aluatul a crescut suficient si pasta de curmale este rece se iau bucati de aluat care se intind sub forma de dreptunghi si se ung cu pasta. Se ruleaza pana se obtine un rulou mare din care se taie bucati mai mici. Acestea se aseaza pe tava tapetata cu hartie de copt avand grija sa lasam suficient spatiu intre ei. Se lasa la dospit 10 minute, apoi se ung cu un galbenus bine batut cu 2 linguri de lapte. Se coc in cuptorul preincalzit la 180 grade. Se consuma cu multa pofta!

Adauga un comentariu

Comentarii

  • Nu sunt comentarii

Informaţii în completare