Kvass - varianta a II a

Si acum va prezint varianta a doua de kvass. Ca orice a doua editie eu zic ca e completata si imbunatatita. Deoarece la prima varianta parca-i lipsea acidul, de data asta am folosit apa minerala.

Ingrediente: 2 mere maricele, 4 prune bine coapte, 1 strugure alb, 1 baton scortisoara, 2 litri apa minerala, 1cm ghimbir feliat, 1 lamaie felii, 3 linguri miere.

Merele se spala, se taie sferturi si se curata de cotor. Prunele se spala, se desfac jumatati si se curata de samburi. Strugurele se spala si se desfac boabele de pe carcel. Ghimbirul il curatam si-l feliem. Lamaia se spala bine si se feliaza. Se pune totul in borcan impreuna cu apa si mierea. Se amesteca bine si se lasa la fermentat. Dupa 24 ore se agita putin borcanul pentru a amesteca un pic ingredientele si se priveste cu mandrie pofticioasa bulele de gaz rezultate. Dupa 48 de ore se desface comoara si se consuma cu multa pofta.

Adauga un comentariu

Comentarii

  • Nu sunt comentarii

Informaţii în completare