Kvass - varianta I

Andie mi-a facut mare pofta cu o bautura fermentata careia parca-i simteam aroma datorita pozelor minunate pe care le-a postat. Prin urmare m-am apucat frumusel de treaba si am preparat si eu kvass. Prima varianta, caci exista si a doua si pot sa jur ca vor mai exista si altele, chiar daca nu o sa le mai postez.

Ingrediente: 1 strugure negru maricel, 3 mere ionatan mari, 1 steluta anason, 2 linguri miere, ½ lamaie taiata felii, 1cm ghimbir feliat, 2,5 litri apa plata.

Am spalat strugurele si am desprins boabele de pe carcel. Le-am pus in borcan alaturi de anason, lamaia felii, ghimbirul curatat de coaja si feliat. Am spalat merele, le-am taiat in sferturi, le-am curatat de cotor si le-am adaugat in borcan. Am pus mierea si apoi apa. Am pus capacul borcanului si am amestecat bine ingredientele. Dupa 24 de ore am mai amestecat un pic fara sa scot capacul borcanului (pur si simplu am agitat borcanul). Dupa 48 de ore minunatia era gata. Buna si aromata, foarte gustoasa rece. Dar parca-i lipsea ceva... si asa s-a nascut kvass - varianta a-II-a.

Adauga un comentariu

Comentarii

  • Nu sunt comentarii

Informaţii în completare