Sa ne cunoastem!

Am scris acest articol pentru a clarifica exact denumirile asa cum vor fi ele folosite pe acest site. Deoarece lumea foloseste termenii legati de vegetarianism fara a cunoaste exact definitia lor, eu voi incerca sa clarific putin lucrurile. Nu am pretentia ca acestea sunt definitiile corecte, dar cred ca sunt termenii cel mai des folositi pentru a descrie acele diete sau stiluri de viata.

OvoLactoVegetarianism – dieta bazata pe legume, fructe, seminte, nuci, oua si lactate. Alimentele se consuma  crude sau preparate termic. Pe scurt, se consuma orice produs vegetal sau care poate fi luat de la un animal fara a-l omora, atat crud, cat si preparat termic.

Vegetarianism – dieta bazata doar pe legume, fructe, seminte si nuci. Alimentele se consuma crude sau preparate termic. Nu se accepta nici un produs provenit de la animale.

RawVegan-ism – dieta bazata pe legume, fructe, seminte, nuci nepreparate termic. Temperatura maxima admisa pentru prepararea alimentelor este 40 grade Celsius.

Celelalte categorii de persoane care mananca „vegetarian” doar din cand in cand (cei care tin post) sau mananca doar peste si vegetale (pesco-vegetarienii, cei care din cand in cand mai au „derapaje” adica mananca carne ocazional sau fortuit (flexitarienii) sunt omnivori din punctul meu de vedere.  As vrea ca toata lumea sa vina sa citeasca articolele de pe acest site si sa participe la discutii, dar nu vreau discutii despre carne, animale chinuite sau ceva de genul asta nici macar ca si argument pentru vegetarianism. Consider ca acele filmulete care circula sunt atat de dure si tulburatoare, incat eu personal nu am rezistat mai mult de cateva secunde sa ma uit la ele.

Adauga un comentariu

Comentarii

  • Nu sunt comentarii

Informaţii în completare