Interviu Anca Turcasiu

- Va multumesc ca ati acceptat sa ne impartasiti din experienta dumneavoastra. Sunteti ovolactovegetarian de foarte multi ani. Cum a inceput totul?

- E o intrebare pe care mi-o pune toata lumea si la care am raspuns de nenumarate ori. Niciodata nu am fost „o carnivora”, dar acum multi ani, in timp ce eram in turneu, din plictiseala am citit niste carti de nutritie de la un coleg care le procurase din strainatate caci sotia lui avea niste probleme grave de sanatate. De acolo am aflat mai multe despre beneficiile alimentatiei fara carne si am rugat bucatatrul sa-mi prepare doar hrana ovolactovegetariana. Am mancat asa o vara intreaga, m-am simtit extraordinar de bine, mi-am facut analizele, mi-au iesit foarte bune si de atunci am continuat acest stil de viata pana in ziua de azi. A fost decizia mea, nu m-a influentat nimeni, nu m-a fortat nimeni. La momentul respectiv am luat aceasta decizie pentru ca am simtit ca asa imi este mie bine. Nu existau atunci in Romania lucrari de nutritie, nu-ti spunea nimeni ca trebuie sa consumi hrana vie. Noi am evoluat foarte mult din acest punct de vedere in ultimii 22 de ani.

- In perioada sarcinii ati mancat carne? Ati avut probleme cu sarcina?

- Nu, nu am mancat. Am avut avut niste probleme, dar de cu totul alta natura, fara nici o legatura cu alimentatia. Carnea este hrana moarta si nu cred ca este bine sa mananci carne cand esti insarcinata.

- Ce parere are familia despre stilul dumneavoastra de viata?

- Nimeni din familia mea nu au adoptat acest stil de viata. Este alegerea lor si eu nu vreau sa impun nimanui alegerea mea.

- Aratati senzational, daca cineva nu ar sti varsta dumneavoastra reala, sigur v-ar crede cu multi ani mai tanara. Care este secretul?

- Pe langa hrana bazata in principal pe legume si fructe, viata sanatoasa inseamna si hidratare, sport, relaxare,  echilibru. Ma straduiesc sa fac cat mai mult din ceea ce ar trebui sa facem cu totii, din ceea ce scrie peste tot. Aproape zilnic fac 30 minute de miscare in forta. Acum ca vremea este frumoasa alerg pe strazile din cartier si pe treptele parcului din apropiere. In zilele ploioase fac miscare in casa cu DVD  Tracy Anderson.

- Sunteti ovolactovegetariana de peste 20 de ani. Ati avut probleme de sanatate? Analizele facute au fost bune? Din punctul meu de vedere felul cum aratati este o pledoarie pentru vegetarianism.

- Nu am avut niciodata probleme de sanatate, ma simt foarte bine. Dau corpului meu ceea ce consider ca este hranitor si sanatos. Ni s-a dat sansa unei singure vieti si trebuie sa ne bucuram de ea, sa ne traim viata lunga sau scurta cat mai bine.

- Pentru ca o viata sanatoasa inseamna si relaxare, unde putem sa va vedem pe scena vara asta?

- In aceasta vara sunt pe scena Hotelului Majestic din Mamaia, iar din toamna sunt din nou in Bucuresti.

 

 

Adauga un comentariu

Comentarii

  • Nu sunt comentarii

Informaţii în completare