Joia linguritelor de zacusca

Joi, 4 octombrie la ora 19 va avea loc la Libraria Cafe Kretzulescu relansarea cartii de bucate a Silviei Jurcovan. Cu aceasta ocazie puteti degusta din preparatele a la Jurcovan a trei blogarite minunate: Brandusa Scheaua (Cooking with my soul), Gabriela Cara (Gabriela's blog) si Andreea Craciun (Andie's Veggies).

Ecouri eveniment V for Verde

Peste 1.000 de inimi au simtit „verde” la targul mintilor deschise

Verdictul: V for Verde, un succes

Duminica, 30 septembrie 2012 peste 1.000 de persoane au pasit pragul Villei Barrio pentru a lua parte la V for Verde, targul mintilor deschise. 31 de standuri cu delicatese & bunatati bio, cosmetice organice si designeri de haine, accesorii & obiect, demonstratii de gatit, bruschetta bar si un concurs de frumusete pentru biciclete au inveselit atmosfera zilei de duminica.

Targul mintilor deschise V for Verde

Duminica, 30 septembrie 2012 intre orele 11 si 20:00, prima editie V for VERDE transforma Villa Barrio (strada Biserica Amzei, nr. 30) in cel mai verde-aprins loc din Bucuresti. Targul mintilor deschise e manifestul oamenilor care stiu sa se bucure de viata in ciuda orasului gri, deadline-urilor si traficului.

Catina – aurul toamnei

Catina este un arbust fructifer ale carui beneficii se cunosc inca din antichitate. Este o planta tepoasa, care creste in tufe. Se pare ca ar fi originara din Asia de Sud, iar chinezii o folosesc de peste 2.000 de ani in medicina traditionala. Este una din speciile vegetale cele mai rezistente. Fructele ei minunate pot fi culese si iarna, fructele fiind la fel de valoroase. 

Cosmeticele noastre toate....

Cu totii folosim zilnic o multitudine de produse pentru igiena personala: pasta de dinti, sapun, gel de dus, sampon, deodorant, etc. Scopul folosirii lor este o piele curata, dinti stralucitori si respiratie proaspata, adica mentinerea unei stari de sanatate generala. Dar cu cosmeticele zilelor noastre asta obtinem? Stim ce componente din cosmetice trebuie sa evitam?

Laptele – medicament sau otrava?

Cu totii eram obisnuiti sa socotim laptele ca fiind un aliment obligatoriu pentru o sanatate de fier. Acum ceva vreme, in niste imprejurari nedorite, am auzit prima data afirmandu-se ca laptele nu e bun pentru sanatate. Eu personal am fost socata sa aud asa ceva si am cautat explicatii logice pentru asta. Stiam ca sunt oameni care au intoleranta la lactoza si traiesc foarte bine fara lapte. Dar nu mi-am pus problema ca alimentul-minune ar putea fi … otrava (dupa cum afirma unii). Cinstit vorbind, cred ca fiecare „din tabere” are o parte de dreptate si ca cheia tuturor comportamentelor alimentare corecte este moderatia. Dar sa vedem ce argumente pro si contra consumului de lapte exista:

Informaţii în completare