Intolerante alimentare

Meiul – cereala stramosilor nostri

Meiul este considerat a fi o cereala foarte nutritiva, un aliment complet, bogat in proteine si cu continut scazut de amidon. Este o cereala cultivata inca de acum sapte milenii in China de azi. Din ea (din faina, mai precis) se pare ca s-au facut primele mamaligi atestate documentar. Stramosii nostri o consumau in cantitati insemnate, dar treptat a fost inlocuita de preaslavitele grau si porumb. Exista mai multe varietati de mei, dar cel mai nutritiv soi este sorgul.

Quinoa – mama tuturor cerealelor

Acesta este numele care a fost dat de catre incasi acestei cereale arhaice, dar miraculoase prin multiplele beneficii aduse organismului. De fapt este o pseudocereala aflata la granita dintre cereale si ierburi. Boabele acestei plante sunt extrem de marunte, rotunde si putin turtite, de culoare galbuie. Quinoa a fost adusă pe continentul european de către coloniştii spanioli. Se pare ca armatele incase foloseau un amestec de quinoa si grasime ca hrana deoarece sporea rezistenta razboinicilor.

Informaţii în completare