Tapioca-minunea fara gluten

Tapioca este un aliment nu foarte cunoscut in Romania, desi acest lucru e nedrept. Este un amidon alimentar extras din partea fibroasa a radacinii plantei de Cassava (Manihot esculenta) si isi are originile in America de Sud. Intr-o lume cu tot mai multe intolerante alimentare, una din principalele sale calitati este ca nu contine gluten, deci poate fi folosita cu succes in alimentatia copiilor mici si a persoanelor cu intoleranta la gluten. Trebuie spus de asemenea ca aproape nu contine proteine si are putine vitamine, dar are in componenta carbohidrati importanti pentru sanatate. Amidonul din tapioca are un nivel scazut al grasimilor saturate si sodiului si contine omega 3, omega 6, fibre si acid folic folositoare organismului.

Tapioca este disponibila in magazinele naturiste de la noi sub forma de pulbere, perle mari si mici. Perlele absorb o cantitate de lichid egala cu de doua ori volumul lor. Pentru o fierbere usoara se practica hidratarea inaintea prelucrarii termice. Atunci cand sunt fierte perlele isi schimba culoarea din alb sidefat in alb transparent. Sunt delicioase in budinci dulci alaturi de sosuri de fructe. Aceasta a fost cel putin pana acum alegerea mea. Insa in alte tari este folosita pe scara larga atat la desert, cat si la felurile principale (ca adaos in supe, ciorbe, etc).

Adauga un comentariu

Comentarii

  • Nu sunt comentarii

Informaţii în completare